Naslovnica BiH Politika Pandurević: K...

Pandurević: Kad Dodik raspiše referendum o pravosuđu, znajte da se istražuje afera čiji je glavni akter

Drama koju je predsjednik RS Milorad Dodik napravio po pitanju činjenice da su ga državni sigurnosni organi prisluškivali, okončana je saopćenjem Suda BiH u kome je navedeno da jeste bio prisluškivan i to u slučaju Pavlović banke, zbog sumnje u krivično djelo pranje novca i zloupotreba položaja.

49

Njegovi politički oponenti tvrde – Dodik je trgovac nacionalnim interesima.  Dodikova histerija ne može sakriti to da je on kukavica i trgovac interesima Srba, poručuju iz SDS-a.

“Odustao je od referenduma i Sarajevu isporučio referendum u zamjenu da se protiv njega obustavi istraga o vili na Dedinju“, kaže Aleksandra Pandurević za TV1.

Osvrnula se i na činjenicu da je Dodik obavješten upravo na dan kada je Skupština RS odustala od referenduma.

“Ovo je još jedan primjer koji pokazuje da su najveća opasnost za RS korumpirani lideri koji zahvaljujući svojim kriminalnim i krivuičnim dosijejima postanu meta ucjena kako Sarajeva, tako Brisela i Vašingtona“, kaže Pandurević.

Dodala je da je Dodik i 2011. odustao od referenduma nakon što je isposlovao da dvije istrage iz Sarajeva budu prebačene u Banjaluku.

“Dakle, kad god Dodik raspiše referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, znajte da se istražuje neka afera čiji je on glavni akter“, zaključuje Pandurević.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.