Papa Franjo u božićnom obraćanju uputio poruku o bratstvu među ljudima

162

Papa Franjo govorio je danas u božićnoj poruci o bratstvu među ljudima različitih vjera, rasa i ideja i pozvao svijet da zanemari “jednostrane interese” i pronađe političklo rješenje za ratove u Siriji i Jemenu, te za sukobe u Ukrajini i na Korejskom poluostrvu.

MARKETING

Papa je u obraćanju desetinama hiljada turista i vjernika na Trgu Svetog Petra u Rimu rekao da je univerzalna poruka Božića ta da je “Bog dobar otac i da smo svi braća i sestre”. Bez bratstva, dodao je papa “čak i najbolji planovi i projekti izloženi su riziku da ostanu prazni i bez duše”, prenio je AP.

Katolički poglavar rekao je da razlike među ljudima nisu razlog za gubitak ili opasnost, nego su “izvor bogatstva”. Policija je postavila detektore metala oko Trga dok su se vjernici okupljali uoči papinog obraćanja.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.