Naslovnica Preporuka Muzika Paul McCartne...

Paul McCartney radi muziku za mjuzikl “It’s A Wonderful Life”

7

Paul McCartney pravi svoj prvi pohod u svijet teatra. Muzičar je proteklu godinu proveo pišući scensko-muzičku adaptaciju filma Franka Capre iz 1946. “it’s A Wonderful Life”, piše New York Post.
McCartney i pisac Lee Hall, scenarista filmova “Billy Elliot” i “Rocketman”, te producent Bill Kenwrightom su se udružili na ovom projektu. Hall je prethodno sarađivao s Eltonom Johnom na West End adaptaciji filma “Billy Elliot the Musical” koja je prvi put prikazana 2005. godine.

“Pisanje mjuzikla nije nešto što mi se uvijek dopadalo. Billy i ja smo se sreli s Hallom i razgovarali o tome te sam u jednom trenutku pomislio da bi to ipak moglo biti zanimljivo i zabavno”, kaže McCartney u izjavi.

Kenwright je prvobitno pitao Capru za prava na film prije mnogo godina, ali je tada reditelj rekao ne. Nakon što su producentu naposljetku ponuđena prava od Paramounta, on se obratio McCartneyju 2016. godine i pitao ga da li je zainteresiran za pisanje muzike.

Mjuzikl će biti premijerno prikazan u Velikoj Britaniji krajem 2020. godine s planovima za kasniji prelazak na Broadway.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.