Proljeće inspiriše, pa tako i ideju za ukusan proljećni ručak.
Potrebno je:
600 g piletine
2 paprike iz zamrzivača
2 veze mladog luka
2 paradajza
1 manja tikvica
ulje, so, začin
mljevena crvena paprika
peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti sitno sjeckan mladi luk, dodati papriku sječenu, tikvicu na kockice i malo prodinstati. Ubaciti piletinu i dinstati sa dodavanjem malo vode.
Kad piletina omekša, ubaciti na kocke oguljen paradajz, začin, biber, so i na kraju peršunov list.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.