ZanimljivostiReceptiPiletina u kari sosu

Piletina u kari sosu

​Za današnji ručak vam predlažemo piletinu u kari sosu.

Potrebni sastojci:

1 glavica luka

2 češnja bijelog luka

500 grama piletina

100 grama paradajz sosa

1 kašika kari začina

400 ml kokosovog mlijeka

1 kašika začina

3 kašike ulja

400 grama krompira

300 grama brokolija (po želji)

Način pripreme:

Na ulju isdinstati luk. Dodati piletinu i dinstati.

Kada je piletina upola kuhana dodati paradadajz sos sa karijem i začinom.

Dodati kokosovo mlijeko i krompir sječen na kockice.

Kada je krompir upola kuhan dodati sitno sječeni brokoli. Kuhati dok ne omekša.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE