Za današnji ručak vam predlažemo piletinu u kari sosu.
Potrebni sastojci:
1 glavica luka
2 češnja bijelog luka
500 grama piletina
100 grama paradajz sosa
1 kašika kari začina
400 ml kokosovog mlijeka
1 kašika začina
3 kašike ulja
400 grama krompira
300 grama brokolija (po želji)
Način pripreme:
Na ulju isdinstati luk. Dodati piletinu i dinstati.
Kada je piletina upola kuhana dodati paradadajz sos sa karijem i začinom.
Dodati kokosovo mlijeko i krompir sječen na kockice.
Kada je krompir upola kuhan dodati sitno sječeni brokoli. Kuhati dok ne omekša.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.