Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 3 veća patlidžana
- 1 veća glavica crvenog luka
- 2 čaše kisele pavlake
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml kisele vode
- ulje, so, biber
Priprema
Patlidžan očistiti, izrezati na kolutove i dobro posoliti, ostaviti 30 minuta da izađe gorčina. Onda ocijediti i oprati toplom vodom. Izrezati na kockice. Na ulju propržiti sitno nasjeckan crveni luk, dodati patlidžan, posoliti i pobiberiti po ukusu. Dobro izmiješati i fino upržiti. Ostaviti da se prohladi. Posebno umutiti jaja, jednu kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo i malo posoliti.
Kad se patlidžan prohladi, dodati jednu kiselu pavlaku i izmiješati. Podmazati tepsiju i stavljati po dvije kore, nadjev, opet dvije kore i tako do kraja. Izrezati pitu na kocke i zaliti umućenim jajima. Peći na 200 stepeni 30 do 40 minuta, dok fino ne porumeni.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.