Pitamo lokalno / Postanite i vi istraživači: Pomozite nam da otkrijemo probleme u vašim zajednicama i pomognemo u njihovom rješavanju

745
Foto: Visoko.co.ba

Redakcija portala Visoko.co.ba pokreće projekt “Pitamo lokalno”, u okviru kojeg ćemo do septembra 2021. godine, uz pomoć građana i naših čitatelja, vas koji nas pratite, pokušati ukazati na određene probleme u našim lokalnim zajednicama i pokušati pronaći rješenja za njih.

MARKETING

Projekt će biti realiziran uz pomoć British Councila, kroz program Media for All, te ćemo u tom periodu kroz angažirano građansko izvještavanje (ECR) pokušati zajedno da utječemo na donosioce odluka, kako bismo popravili naše zajednice, društvo i riješili dugogodišnje probleme.

Konkretni rezultati ili rješenja problema bit će prezentirani kroz mnogobrojne objave na našem portalu, ali i u okviru drugih medija koji budu željeli da se uključe u rješavanje ovih problema.

Vi, kao savjesni građani, naši čitatelji i građani koji žele biti promjena, moći ćete nam pomoći popunjavanjem različitih online anketa, slanjem fotografija, video materijala ili dostavljanjem različitih podataka, predlaganjem različitih tema, kako bismo svi zajedno, većim angažmanom, došli do kvalitetnije analize određenog problema, čime ćemo moći doprinijeti i rješavanju tog problema.

Inače, cijeli projekt „Pitamo lokalno“, bit će realiziran kroz program Media for All, koji finansira Vlada Velike Britanije, a koji provodi British Council uz partnerske organizacije BIRN, INTRAC i Thomson Foundation. Ovaj program podržava medije na Zapadnom Balkanu kako bi se zajedno, u kvalitetnu obuku, stručnu mentorsku i finansijsku podršku, bolje povezali sa građanima i pružili im širi spektar medijskog sadržaja.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.