Pjanić i Cerić najuspješniji sportisti BiH u izboru SSBiH

236

Nogometaš Juventusa i bh. reprezentacije Miralem Pjanić izabran je za sportistu godine u muškoj, a džudistkinja Larisa Cerić u ženskoj konkurenciji, u izboru Sportskog saveza BiH. Tradicionalna, 73. manifestacija održana je večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu a dodijeljene su i nagrade u ostalim kategorijama. Za najboljeg nogometaša izabran je Edin Džeko, dok je Džanan Musa najbolji košarkaš BiH u protekloj godini. Najuspješniji klubovi u muškoj konkurenciji su Igokea i Stonoteniski klub “Mostar”, u ženskoj konkurenciji Stonoteniski klub “Spin 2012” i Košarkaški klub “Play off”, dok je najuspješnija državna selekcija muška Košarkaška reprezentacija BiH. Priznanje za najuspješnijeg trenera dodijeljeno je selektoru džudo reprezentacije BiH Branislavu Crnogorcu. U Top 10 sportaša, na osnovu izvrsnih rezultata, uvršteni su: Damir Džumhur (tenis), Harun Sadiković (džudo), Bahrudin Mahmić (kickbox), Amel Tuka (atletika), Meris Muhović (karate), Sanjin Pehlivanović (bilijar), Irfan Muhić (power lifting), Adem Fetahović (boks), Nedžad Husić (taekwondo) i Edin Puhalo (boks).

MARKETING

Za najuspješnijeg juniora izabran je Hamza Čajić (karate), dok je kod juniorki to Aleksandra Samardžić (džudo). Najuspješnije ekipe u konkurenciji paraolimpijskih sportova su SDI “SPID” Sarajevo (sjedeća odbojka) i Streljački invalidski klub “Tuzla”. Specijalna nagrada za popularizaciju i razvoj sporta dodijeljena je posthumno Erni Sinanović i Mehmedu Sokoloviću. Nagrade Ambasador sporta pripale su Sabahudinu Delaliću (sjedeća odbojka) i Raziji Mujanović (košarka). Posebno priznanje “Mirza Delibašić” dodijeljeno je rukometašu Mirsadu Terziću.

(scsport.ba)

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.