Preporuka

Placido Domingo se suočava s novom optužbom za seksualno zlostavljanje

Operna zvijezda Placido Domingo suočen je s više optužbi za seksualno nedolično ponašanje. Associated Press navodi da je 11 dodatnih ljudi iznijelo optužbe protiv njega koje uključuju verbalno uznemiravanje i maltretiranje, nakon inicijalnog izvještaja agencije u augustu.

Jedna od žena, Angela Turner Wilson, danas penzionisana učiteljica muzike u Teksasu, rekla je da joj je bilo 28 godina kada ju je tada ambiciozni profesionalni operski pjevač Placido Domingo uhvatio za grudi.

“Trenutna kampanja AP-a da osudi Dominga nije samo netačna, već i neetička. Te su nove tvrdnje protkane nedosljednostima i, kao što je to i prva optužba, na mnogo načina jednostavno pogrešne”, rekla je Nancy Seltzer, glasnogovornica Dominga, u izjavi za CNN.

U izjavi za CNN u četvrtak, Washingtonska nacionalna opera i Kennedyjev centar rekli su da imaju politiku nulte tolerancije kada je u pitanju bilo kakvo uznemiravanje i da takve incidente shvataju ozbiljno.

“Uznemireni smo i nestrpljivi da se upoznamo s ovim novim navodima i cijenimo hrabrost koja je potrebna da bilo ko izađe u javnost s ovim informacijama”, dijelom stoji u izjavi iz Washingtonske nacionalne opere.

Placido Domingo slovi za jednog od najvećih operskih pjevača svih vremena. Osvojio je 14 nagrada Grammy i jedan Latin Grammy, a nastupio je s kolegama tenorima Lucianom Pavarottijem i Joseom Carrerasom u sklopu manifestacije “Three Tenor”.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh