Građani Visokog organiziraju akciju čišćenja povodom World Clean Up Day-a

634

World Clean Up Day je globalna akcija namijenjena čišćenju planete Zemlje. 18 miliona volontera iz 157 zemalja će 21 septembra 2019 se udružiti s jednim ciljem – očistiti Zemlju za jedan dan. Iskre iz Visokog će se pridružiti ovoj akciji organizovanim čišćenjem izletišta i okoline parka Ravne 1.

MARKETING

Subota 21. 09 će biti lijep i sunčan dan. Čistimo zajedno !!!!

Plan je sljedeći:

10:45 – 11:00 okupljanje na platou Ravne 1 i podjela materijala (rukavice, kese – osigurano od gradskog odbora Platforme)

11:00 – 13:30 – Čišćenje izletišta i područja uz cestu na potezu od tunela Ravne 2 do izletišta i šetnice od Ravne 1 do Ravne 2. Područje čišćenja će se detaljno dogovoriti na licu mjesta, ovisno od broja učesnika.

13:30 – 14:00 – Odlaganje otpada na sabirno mjesto i završetak akcije.

Pozivamo sve iskre, građanstvo Visokog, udruženja, nevladine organizacije, sve ljubitelje prirode i zdravog druženja da se pridruže ovoj akciji. Možete se pridružiti u bilo kojem terminu od 10:45 – 14:00.

Ovo nije politički skup! Osjećamo se sitnim dijelom velike akcije, jer čistimo sa 18 miliona volontera ove planete. Budite dio plemenite akcije!

 

*Ovaj tekst na portalu Visoko.co.ba objavljen je kao dio projekta “Zelena promocija – ekološka svijest kao stub zdrave i čiste životne sredine”, koji provodi redakcija portala Visoko.co.ba, uz podršku i sufinansiranje iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

 

Visoko.co.ba/GO Visoko Platforma za Progres – Radna grupa za zaštitu okoliša i komunalne poslove

Komentari

komentara