Kolegij OV Visoko nije dozvolio formiranje kluba vijećnika SDP-a i Naše stranke

991

Cirkus od institucije Općinskog vijeća su počeli praviti dok su još bili zajedno 2012.godine. Od tada do danas kontinuirano urušavaju to tzv. zakonodavno tijelo koje je u Visokom tek nepotrebni atavizam koji služi samo po potrebi za pokrivanje nekih marifetluka zbog kojih bi se u budućnosti moglo odgovarati pred Sudom ili nekim drugim istražnim organima.

MARKETING

Da postoje dupli aršini odlučivanja i da Visoko nije grad podjednakih mogućnosti za svakoga svjedoči i najnoviji primjer koji dolazi sa Kolegija OV Visoko. Naime, OO SDP Visoko i OO Naše stranke podnijeli su zahtjev za formiranje Kluba. Nakon izdaje “drugova i drugarica” SDP je ostao sa samo jednim vijećnikom, a Naša stranka je svakako voljom birača dobila samo jedno mjesto u Vijeću. Fuzijom ove dvije stranke pod imenom “Klub ljevice” Dejan Šćepanović (SDP) i Nermina Vehabović Rudež (Naša stranka) željeli su po uzoru na DF, BPS i ASDA napraviti svoj Klub, međutim njima to za razliku od gore pobrojanih nije dozvoljeno.

Općinsko vijeće Visoko je odveć postalo politička zajebancija i skup interesa beskorisnih ljudi. Komunističkim metodama koje se provode u Visokom pozavidio bi i pokojni drug Josif Visarionovič Staljin zajedno s Jakovom Sverdlovim, Leonom Trockim i Lenjinom.

Predstavnici Klubova pošprdno su se odnosili prema ovoj inicijativi, pa se isčuđavali kako nikad nisu čuli za Klubove ljevice, desnice, centra … Na kraju su i glasali o tome jesu li za to da zahtjev ide u daljnju proceduru ili ne. Svi su bili SUZDRŽANI, dok je jedino Mirza Omanović iz SDA bio ZA. S tim da treba znati i podsjetiti javnost da je upravo “redizajnirana SDA” iz 2012. i uvela ovu diktatorsku praksu kada nisu dozvolili da tadašnji “Nezavisni” naprave svoj Klub.

Ako bi sve išlo kako treba i po Statutu, onda bi po vlastitom ubjeđenju “političari” koji sačinjavaju aktuelni Kolegij trebalo da znaju kako oni uopšte nemaju pravo da odlučuju o ovoj inicijativi SDP-a i Naše stranke. Red bi bio da Komisija za imenovanja da svoje mišljenje koje onda ide prema Općinskom vijeću i tek na kraju Općinsko vijeće daje konačno izjašnjavanje.

Međutim, volja građana sa Lokalnih izbora iz 2016.godine je izabrala ovaj oblik jednoumlja, jednopartijskog promišljanja i diktature pa će iživljavanje manjine nad većinom pod plaštom lažne brige za Visoko i visočke interese morati trpiti do narednih Lokalnih izbora 2020.godine.

Komentari

komentara