Naslovnica Sport Kuglanje Pobjedom u po...

Pobjedom u posljednjem kolu protiv Mostara visočki kuglaši ozvaničili prolazak u Premijer ligu BiH

268

U nedjelju je održano posljednje kolo Prve lige FBIH u kome su kuglaši Bosne gostovali u Mostaru i pobijedili sa 5:3, odnosno 3224:3337 oborenih čunjeva u korist Bosne.

Meč poene za Bosnu su osvojili Mulo Vila, Tarik Kerkez i Emir Lukhodžić, u utakmici u kojoj su domaći poveli sa 2:0. Druga serija pripala je, zatim, kuglašima Bosne koji su uspjeli izjednačiti rezultat na 2:2. Treća i posljednja serija završena je sa 1:1, te je ukupan rezultat nakon završene utakmice glasio 3:3.

Ipak, većim brojem oborenih čunjeva Bosna je dobila još 2 poena i tako osigurala pobjedu rezultatom 5:3, te u pobjedničkom duhu visočki kuglaši proslavljaju svoj zvanični prolazak u društvo najboljih kuglaških klubova BiH od naredne sezone.

Inače, kuglaši visočke Bosne su odigrali jednu od najboljih utakmica u sezoni, bez ijednog poraza, zauzevši prvo mjesto Prve lige Federeacije BiH. Njihov trud i zalaganje ove sezone u Mostaru je nagradio i član Predsjedništva FBiH, koji je Visočanima predao zasluženi pehar i zlatne medalje.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.