Počela izgradnja posljednje dionice puta Novi Šeher – Kamenica čije finansiranje je pomogla Vlada ZDK-a

267

Započeti su radovi na posljednjoj dionici putne komunikacije Novi Šeher – Hatkine njive – Kamenica, čime je dugo očekivana izgradnja ove saobraćajnice ušla u završnu fazu. Aktivnosti na izgradnji modernog puta sa dvije kolovozne trake intenzivirane su u posljednje tri godine za šta je izdvojeno više od 320.000 KM. Sredstva su obezbijedili Vlada Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS i Općina Teslić.

MARKETING

Put između Maglaja i Teslića će se skratiti za 40 kilometara, saobraćajnica će povezati naseljena mjesta Novi Šeher, Čobe, Kopice, Domislica, Strupina i Mladoševica u Zeničko-dobojskom kantonu sa Kamenicom i Komušinom te lječilištem Banja Vrućica u općini Teslić. Također, bit će to i najkraća veza između Teslića i budućeg autoputa na Koridoru 5C, tako da je realno očekivati i uspostavu redovnih autobuskih linija.

“Ovaj put je od velikog značaja za naseljena mjesta na tom području u kojima živi veliki broj povratnika, tako da sam ponosan što smo uspjeli zaokružiti finansijsku konstrukciju i izgradnju saobraćajnice dovesti u završnu fazu”, rekao je premijer ZDK Miralem Galijašević.

Komentari

komentara