Naslovnica BiH Počela nastav...

  Počela nastava u drugom polugodištu u školama na području BPK

  50

  Nastava u drugom polugodištu danas je počela u svim osnovnim i srednjim školama na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde – potvrdila je Feni stručna sajetnica u kantonalnom ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Amira Borovac.

  Po njenim riječima, u školske klupe sjelo je 1866 učenika u osnovnim i 891 učenik u srednjim školama.

  -U skladu sa Školskim kalendarom za školsku 2018/2019. godinu nastava je počela u svim školama, što su nam potvrdili i direktori obrazovnih ustanova na današnjem sastanku, i sve protiče bez problema – kazala je Borovac.

  Dodala je da je zimski raspust iskorišten za unapređenje nastavnog procesa.

  – Obavljene su različite edukacije za nastavnike i stručne saradnike s ciljem njihovog stručnog usavršavanja. Takođe, radilo se i na pripremi školskih objekata kroz opremanje učionica i realizaciju insfrastrukturnih projekata. Obezbjeđeno je grijanje i dovoljne količine energenata u svim školama, čime su stvoreni preduslovi za početak drugog polugodišta – istakla je.

  Stručna savjetnica u resornom ministarstvu podsjetila je da školska godina traje do 12. juna.

  – U aprilu će učenici imati jednu sedmicu proljetnog raspusta. Za učenike završnih razreda srednjih škola nastava se završava  8. maja 2019.godine, a za učenike završnih razreda osnovnih škola nastava traje do 29. maja, nakon čega se oni pripremaju za upise u srednje škole i na fakultete – naglasila je Borovac, koja je svim učenicima i nastavnicima poželjela sreću i uspjeh u narednom periodu.

  federalna.ba/visoko.co.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.