Počeli građevinsko-zanatski radovi na adaptaciji krova i dimnjaka na zgradi u Čaršijskoj ulici

394

JKP ¨Visoko¨ d.o.o. Visoko informiše korisnike usluga Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata u gradu Visoko, da je u ponedjeljak započelo izvođenje građevinsko-zanatskih radova na adaptaciji krova i dimnjaka na zgradi KS-7 koja se nalazi u ulici Čaršijska na br. 49, 51 i 53. Radove izvodi firma Obrt „ADY“ Visoko kao najpovoljniji ponuđač, a ukupna vrijednost radova na pomenutoj adaptaciji iznosi 15.879,83 KM.

U sklopu građevinsko-zanatskih radova na navedenoj zgradi izvršit će se demontaža krovnog pokrivača površine 459 m2, ugradnja trapezastog lima, izrada i ugradnja opšava dimnjaka, nabavka i ugradnja samara, postavljanje horizontalnih i vertikalnih oluka, postavljanje linijskih snjegobrana i sanacija svih ventilacija sa opšivanjem limom.

Sredstva za navedene radove su odobrena iz budžeta Grada Visoko iz interventnih sredstava koji su dodijeljeni putem javnog poziva koji je raspisala Služba LER-a Grada Visoko za 2019. godine (javni poziv energetske efikasnosti) na koji se javila Služba upraviteljstva i kućni savjet pomenute zgrade.

Visoko.co.ba/JKP Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.