Počelo suđenje Novaliću i drugim u aferi teškoj 10.530.000 KM

154

U Sudu Bosne i Hercegovine počelo je suđenje u predmetu Fadil Novalić i drugi u vezi sa nabavkom 100 respiratora, vrijednosti 10 i po miliona maraka, koje je za potrebe Federalne uprave Civilne zaštite iz Kine uvezla kompanija Srebrena malina, vlasništvo Fikreta Hodžića. Osim Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, suspendirani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik preduzeća Srebrena malina Fikret Hodžić.

MARKETING

Novalić, Milićevićeva, Solak i Hodžić, na ročištu koje je održano 29. januara, izjasnili su se da nisu krivi za nabavku 100 respiratora u vrijednosti 10.530.000 KM i zaštitne opreme u vrijednosti 2.900.000 KM za potrebe borbe protiv koronavirusa.

Oni su optuženi i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milićevićeva se tereti za nesavjestan rad u službi.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.