Naslovnica BiH Početak kraja...

Početak kraja vladavine predsjednice OO HDZ Novi Travnik?

249

U 2019. godini održavaju se unutarstranački izbori HDZ-a BiH u općinskim, gradskim, kantonalnim i regionalnim organizacijama. Prema našim saznanjima na području SBK najzanimljivije bi moglo biti u Općinskom odboru u Novom Travniku. Poznato je kako već neko vrijeme vlada opće nezadovoljstvo dugogodišnjom vladavinom predsjednice Zdenke Džambas.

Da HDZ i dalje ima podršku hrvatskog naroda pokazali su prethodni izbori, no ne može se isto reći i za Džambas koja je osvojila neznatan broj glasova ( što je vrlo lako provjeriti na zvaničnim stranicama CIK-a).

No, nisu samo građani nezadovoljni vladavinom HDZ-a pod trenutnim vodstvom. Kako se doznaje iz pouzdanih izvora, znalo se dogoditi da su zbog stranačkog naputka o načinu glasanja pojedinci u Općinskom vijeću Novi Travnik dizali ruke za odluke kojima se duboko protive, a neki kojima čast nije dopuštala tako nešto, napuštali su sjednice prije samog glasanja.

Činjenjica je, tvrdi naš dobro obaviješteni izvor, da Zdenka Džambas kao predsjedica lokalnog HDZ-a u Novom Travniku provodi, najblaže rečeno, lošu politiku i ne radi u korist hrvatskog naroda koji bi trebala predstavljati u ime HDZ-a, nego radi u najvećoj mjeri u svoju osobnu korist, a u prilog tome govori to da je član nekoliko komisija (do kojih je došla zbog ko zna čijih interesa) u koje su mogle i zaslužuju biti imenovane neke druge osobe koje će zastupati interese hrvatskog naroda.

Naš izvor dodaje i to da je aktuelna politika HDZ-a u Novom Travniku iz stranke otjerala školovane i ugledne ljude, a napreduju oni kojima se može dirigovati. Da se nazire kraj vladavine Zdenke Džambas i njene političke sile koju provodi postalo je i više nego očito kad je na nedavno održanom sastanku bez osnove pogrdnim riječima nazivala i pojedine lokalne privrednike.

Posljednjih godina sve više Hrvata napušta BiH, a situacija po ovom pitanju je odavno u Novom Travniku alarmantna. Odlaze obrazovani ljudi s dobrim poslovima, a kao razlog navode nezadovoljstvo političkom situacijom u zemlji-nezadovoljstvo ponašanjem pojedinaca koji su nositelji politike koju provodi HDZ-a. Život im je ovdje bio sveden na sramotu i poniženje, a za sve krive upravo one koji su trenutno na vlasti, one koji radi svojih osobnih prodaju Hrvatske interese. A što drugo i mogu nego kriviti vladajuće koji su godinama radili na stvaranju atmosfere beznađa u ovoj općini. Koliko glas naroda u Novom Travniku uopće vrijedi? Koliko košta ruka jednog vijećnika? Vidjet će se na unutarstranačkim izborima za nešto više od dva mjeseca. Hoće li se držati ruke u zraku za aktuelnu  predsjednicu ili za svoj narod koji im je ukazao povjerenje, pita se naš sagovornik i konstatuje da je žalosno jda netko koristi svoju poziciju, koju je dobio voljom hrvatskog naroda, kako bi ostvario samo vlastite interese, a to se vidi po rezultatima koje je trenutna politika ostvarila u Novom Travnik

Hoće li ponovno dopustiti da se u stranci sve vrti oko jedne osobe: koja sve zna, u sve je upućena, svemu daje zadnju riječ, ali samo ukoliko to njoj tako odgovara.

Ostaje da vidimo hoće li odbor stranke dopustiti predsjednici OO HDZ BiH Novi Travnik da nastavi na isti način da vodi sve političke procese?

Politički ugled predsjednice Džambas, kao i nekolicine slijepih pratilaca, je narušen u Novom Travniku, ista slika je i u kantonu, ali je na poziciji jos uvijek zbog „izdajnika“ koji stoje iza takve politike i zarad ličnih interesa pružaju slijepu podršku…

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.