Početak predizborne kampanje u Visokom
: Sramota ili (ne)profesionalizam visočke televizije!?

2783

Taman kada se visočka javnost trebala da uvede u predizborne televizijske nastupe političkih subjekata prijavljenih za visočku izbornu jedinicu, na javnom mediju TV Visoko ta ista javnost ili bar jedan njen dio (koji nije pratio prvu kvalifikacionu utakmicu Bosne i Hercegovine protiv Estonije u Zenici) svjedočila je sramotnom izdanju prve TV debate.

MARKETING

Već na samom početku debatne emisije, od predviđenih deset političkih subjekata, moglo se uočiti nekoliko praznih stolica. Ali odazvali su se kandidati za Općinsko vijeće Visoko ispred BPS- Sefer Halilović, Nezavisne liste Visoko, Demokratske fronte, Socijaldemokratske partije BiH, Stranke demokratske aktivnosti, Stranke demokratske akcije, Stranke za BiH i Naše stranke.

U toku iznošenja uvodnih riječi Elvedin Šabanović je izrazio, u najmanju ruku, nezadovoljstvo prema Televiziji Visoko zbog, kako je naveo, održavanja debatne emisije u vrijeme kada igra fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, neozbiljnosti TV Visoko koja je teme debatne emisije dostavila samo dan ranije…i time najavio da ASDA neće dalje učestvovati u debatnim emisijama, te je napustio televizijski studio. Nakon ovakvog istupa Šabanovića iz ASDA, sličan istup u uvodnoj riječi imao je i kandidat SDA Kemal Mušinbegović. On je rekao da je TV Visoko već neko vrijeme pod apsolutnom kontrolom aktuelne načelnice Amre Babić (inače nezavisne kandidatkinje na naćelnicu na Lokalnim izborima), te da joj SDA „poklanja i ovaj mjesec televizijskog prostora u toku kampanje“ i onda napustio televizijski studio. Nakon Mušinbegovića, televizijski studio je napustio i Senad Šahinović kandidat Stranke za BiH navodeći neprofesionalan nastup TV Visoko u pripremi i obavještavanju političkih subjekata u vezi programa predizborne kampanje na ovom visočkom javnom mediju.

Bilo kako bilo, predizborna kampanja u Visokom bit će više nego zanimljiva do predizborne šutnje. Da li će ili ne u ovome večeras politički subjekti pronaći prostor da u cijelu priču oko (ne)profesionalizma TV Visoko, poštovanja medijskih pravila predizborne kampanje, uključe i Regulatornu agenciju za komunikacije, ostaje da vidimo. Na kraju, večerašnja tv predstava će biti stramota TV Visoko ili nekoga drugoga!?

Komentari

komentara