Naslovnica ZDK Crna hronika Pod jakom pol...

Pod jakom policijskom pratnjom: Amel Sejfović stigao u zenički KPZ

686

Amel Sejfović (28) iz Sarajeva, koji je prije 10 dana na noge digao gotovo sve policijske agencije u našoj zemlji, kada je, uz upotrebu vatrenog oružja, izveo spektakularan bijeg iz KPZ-a “Miljacka” u Sarajevu, a potom osam dana izbjegavao hapšenje, prije nekoliko trenutaka je, uz jaku policijsku pratnju, dovezen u zenički KPZ.

Tu će, odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu izdržavati mjeru pritvora do dolaska na sljedeće ročište u sarajevskom Sudu. Ova odluka donesena je na zahtjev Tužilaštva KS, nakon što je Sejfović prije dva dana uhapšen u blizini Visokog, gdje se skrivao osam dana.

Sejfović je, podsjećamo, sa saučesnikom koji ga je čekao na motoru i koji još nije uhvaćen, pobjegao iz prostorija KPZ-a Miljacka, gdje je bio u pritvoru zbog pljačke Raiffeisen banke u kojoj je ubijen biciklista Kemo Bašić.

U potjeri koja je uslijedila učestvovali su MUP KS, MUP ZDK, MUP SBK, SIPA, FUP, OSA i Granična policija BiH, a zbog pomaganja Sejfoviću da pobjegne uhapšeno je desetak osoba, od kojih je za šestoricu određen pritvor.

Hapšenjem saučesnika klupko se počelo odmotavati i Sejfović je lociran u okolini Visokog. Nakon što je policija stegla obruč oko njega, u ponedjeljak prijepodne je konačno i uhapšen u koritu rijeke Fojnice u mjestu Buci.

Faktor.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.