Poginuli su kopači uglja Sedžad Đerahović, Amir Arnautović i Husein Delić

798

Nažalost, potvrđeno je naše saznanje da su jutros oko 8,35 sati tri lica smrtno stradala na deponiji industrijskog otpada Rača kod Zenice.

MARKETING

Kako smo saznali, poginuli su Sedžad Đerahović (1987) i Amir Arnautović (1987) iz Gradišća te Husein Delić (1986) iz Stranjana, koji su otkopavali ugalj iz divljih kopova. Pretpostavlja se da su stradali usljed trovanja plinom. Istraga je u toku, a mjesto nesreće osiguravaju policajci. Istragom rukovodi dežurni kantonalni tužilac Zeničko-dobojskog kantona Sanjin Kulenović.

FOTO: direktno.ba
FOTO: direktno.ba

Portparolka Kantonalnog tužiteljstva ZDK Mirna Poljac, u izjavi za medije, kazala je da još ne raspolažu s imenima poginulih i da će biti naložena obdukcija tijela, koja će, najvjerovatnije, biti obavljena sutra.

Sutra će biti obavljena obdukcija (Foto: Direktno.ba)
Sutra će biti obavljena obdukcija (Foto: Direktno.ba)

– Dana 15.08.2016. godine na deponiji Rača dogodila se nesreća u kojoj su smrtno stradala tri lica. Dežurni Kantonalni tužitelj je izašao na lice mjesta i obavlja uviđaj zajedno sa ovlaštenim službenim licima MUP-a ZDK.

Preduzimaju se određene radnje u cilju utvrđivanja uzroka ove nesreće te će u skladu sa tim biti i izdata Naredba za obdukciju tijela stradalih osoba, nakon čega ćemo imati više informacija o ovom slučaju- istakla je Poljac.

Komentari

komentara