FOTO / Pogledajte kako izgleda “glavni put” u MZ Kralupi

2370

Sada je to već postala ustaljena praksa da nezadovoljni građani Visokog svakodnevno šalju na našu email adresu ili inbox na FB Page stanje u svojim mjesnim zajednicama.

MARKETING

Najnoviji primjer je naslovljen sa: “Pogledajte kako izgleda “glavni put” u MZ Kralupi”. Uz ovaj subject stigle su i slike sa popratnim tekstom.

Pa tako mještani Kralupa kažu da je put Ginje – Dvor urađen prije samo nekoliko godina, a danas liči kao sa je asfaltiran prije 20 godina. Nadalje tvrde da u ovom slučaju ne pomaže krpljenje, nego bi sve trebalo raditi iznova sa propisanom i plaćenom debljinom asfalta, jer u postojeću sumnjaju.

Kako dalje stoji u opisu slika koje su nam poslali mještani tvrde:

“Po ugovoru je asfalt trebao biti 7 centimetara. Asfalt je popucao nakon nekoliko mjeseci. Predstavnici MZ su vadili čepove/uzorke i utvrđeno je da je debljina 4 centimetra, na pojedinim mjestima i 4,5 cm. O svemu su obaviješteni i predstavnici Grada, koji su  uradili uzorkovanje i utvrdili isto.”

Predstavnici MZ obavjestili su i Tužilaštvo ZDK gdje su pojedinci davali i izjave. Najmanje u ovom trenutku što očekuju je tačna informacija o statusu ovog puta, a najviše što očekuju je da im se ponovo uradi dionica ovog puta onako kako je trebalo i prvi put i po standardima.

Komentari

komentara