Pogledajte kako unikatni Bugatti od 16,7 miliona eura napušta sajam u Ženevi

164

Kada jedan auto košta 16,7 miliona eura, a vaš je posao da ga izvezete iz sajamske hale u kojoj je bio izložen, bićete oprezni, veoma oprezni.

MARKETING

U nedjelju je okončan 89. međunarodni salon automobila u Ženevi, a izlagači su nakon zatvaranja kapija za posjetioce polako počeli da odvoze eksponate na četiri točka, među kojima su bili i neki izuzetno vrijedni primjerci.

Ipak, među njima se izdvaja jedan model – unikatni Bugatti La Voiture Noire (“crni auto”). Baziran je na standardnoj verziji Bugattija Chiron, a u skladu da svojim nazivom ofarban je u crno, dok je ručno rađena karoserija napravljena je od karbonskih vlakana.

Pored toga što se radi o jedinstvenom automobilu – više neće biti izrađen nijedan takav – ono što izdvaja Bugatti La Voiture Noire od drugih sličnih hipersportskih modela je njegova astronomska cijena.

Sa 16,7 miliona eura ovaj Bugatti ne samo što je bio najskuplji četvorotočkaš na sajmu u Ženevi, već je to najskuplji novi auto svih vremena.

A kada vam je posao da jedno takvo vozilo provezete kroz lavirint štandova do izlaza iz Ženevskog sajma, bićete izuzetno oprezni kako ga ne biste slučajno ogrebali.

Pogledajte video:

S obzirom da je zasnovan na Chironu, Bugatti La Voiture Noire za pogon koristi poznati 8.0 W16 sa 4 turba, koji isporučuje 1.500 KS (1.103 kW) i 1.600 Nm maksimalnog obrtnog momenta (ove specifikacije su iste kao kod Bugattija Chiron i Divo).

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara