ZanimljivostiReceptiPohovane jabuke s cimetom savršen su desert u jesenjim danima

Pohovane jabuke s cimetom savršen su desert u jesenjim danima

Mi vam donosimo recept preukusnih pohovanih jabuka. Za ovaj recept bitće vam potrebni sljedeći sastojci:

1 jaje
2 jabuke
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
cimet
prašak za pecivo
malo ulja
brašno
voda

Način pripreme:

Brašnu dodajte šećer, prašak za pecivo , so i dobro izmiješajte. Smjesi dodajte vodu i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu poput smjese za palačinke. Ostavite da odstoji 20-tak minuta.

Jabuke operite, ogulite i izrežite na što tanje krugove. Jabuke močite u smjesu i pecite ih u dobro zagrijanom ulju.

Kada dobiju zlatnu boju izvadite ih i stavite na papirni ubrus kako bi upile višak masnoće. Pospite ih šećerom u prahu i cimetom.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE