Naslovnica BiH Crna Hronika Policija na p...

Policija na području Sokoca pronašla veću količinu auto dijelova

43

U opsežnoj policijskoj akciji na području Sokoca i Rogatice privedene su tri osobe koje su predane u nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS Slaven Dakić zvani Žućo prebačen je u Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Još je jedna osoba ostala na obradi u MUP-u te nije poznato hoće li i ona biti prebačena u prostorije sarajevskog Kantonalnog tužilaštva. Oni su sinoć sa još jednom osobom uhapšeni. Dakić je, inače, na optuženičkoj klupi u slučaju Danilo Cicović, koji je jedan od 25 optuženih za krađu više od 200 automobila višemilionske vrijednosti.

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo jučer su, u saradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hrecegovine (SIPA) i MUP-a Kantona Sarajevo, u mjestu Pločnik, na području općine Sokolac, pronašli veću količinu auto dijelova za koje postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela izvršenih na području Kantona Sarajevo.

“Tokom pretresa pronađena je veće količina auto dijelova, marke ‘volkswagen’, ‘audi’ i ‘skoda’, za koje postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela izvršenih na području Kantona Sarajevo”, navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pronađeni predmeti i operativni materijal će biti predati MUP-u Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Auto dijelovi su pronađeni u nastavku aktivnosti, na blokiranom području, na teritoriji koju pokriva PU Istočno Sarajevo.

Tokom prekjučerašnjeg dana su u Rogatici, na osnovu operativnih informacija Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, na području Sokoca oduzeti putničko motorno vozilo marke “range rover“, koje je otuđeno u Kantonu sarajevo.

U blizini vozila su zatečena lica inicijala S.D. (1988.) iz Istočne Ilidže, R.B. (1967.) iz Sokoca i Z.J (1964.) iz Rogatice, koja su lišena slobode, a uz saglasnost i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta, nakon čega su predati Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH na dalje postupanje.

Širim pregledom blokiranog područja, u rejonu sela Barnik kod Sokoca, pronađena su još dva putnička motorna vozila, kao i veća količina auto dijelova, za koja postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela krađa izvršenim na području Kantona Sarajevo.

 

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba/Fena

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.