Naslovnica ZDK Crna hronika Policija trag...

Policija traga za 21-godišnjim Antom Palavrom zbog ubistva u “Lađani”

137

Anto Palavra, 21-godišnjak iz Zenice osumnjičen je za jučerašnje ubistvo Džemala Mahmića, te sve raspoložive policijske snage tragaju za njim. Mladić, koji je prema ranijim medijskim navodima rođen 1998. u Novoj Biloj, već nekoliko godina osvaja priznanja i postiže zapažene rezultate u MMA borilačkim vještinama, kao član lokalnog zeničkog kluba.

Prema dosadašnjim pojavljivanjima u medijima, iza njega nema kriminalnih djela, nego je njegovo ime moguće pronaći samo u sportskoj rubrici na većini portala.

Više o ubistvu

Također, ubijeni trinaest godina stariji Džemal Mahmić je bio prvak Evrope u kik-boksu, drugoj borilačkoj vještini, ali je posljednjih desetak godina u tri navrata na tri različite lokacije na njega pucano, pri čemu je najmanje jedna osoba ubijena, a dvije ranjene. Motivi i razlozi za ovaj gnusan čin nisu poznati, a dozu neizvjesnosti i straha Zeničanima ulijeva i sama “odabrana lokacija” za egzekuciju, jer se nalazi u centru grada, na lokaciji na kojoj je uvijek mnogo pješaka, te sama činjenica da se ne radi ni o dobu dana, niti vrsti objekta u kojoj je “za očekivati” takva scena.

Kako saznajemo iz MUP-a ZDK, na terenu su sve raspoložive snage i traga se za počiniocem, te se provjeravaju informacije o mogućem pravcu Palavrinog kretanja.

visoko.co.ba/zenicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.