Policijski bilten: Droga u Crkvicama, Nemili i Kaknju

169

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

MARKETING
KRIMINALITET
Zenica

Dana 13.02.2019. godine, u 14,45 sati, u ulici Crkvice, policijski službenici su izvršenim pregledom kod lica K.H., rođenog 1995. godine, pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su poduzete mjere na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 13.02.2019. godine, u 21,50 sati, u mjestu Nemila, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Škoda”, registarskih oznaka J87-A-463, kojim je upravljalo lice K.S. Izvršenim pregledom vozila pronađena je zamotana u papirni ubrus biljna materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

Dana 13.02.2019. godine, u 18,15 sati, u ulici Šehida, policijski službenici su prilikom legitimisanja i pregleda lica I.B., rođenog 1988. godine, iz Kaknja, kod istog pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara