Policijski sat: Puste ulice i crveno-plave rotacije na zeničkim cestama

249
Iako je tokom dana ograničeno kretanje osobama mlađim od 18 i starijim 65 godina na ulicama Zenice svakog dana se mogu vidjeti osobe iz ove dvije kategorije društva kojima je zabranjeno kretanje.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

Opravdanja su uglavnom da su izašli po kućne namirnice, platiti račune ili do banke, zbog čega je Krizni štab Grada Zenice danas odlučio isplatu penzija i invalidnina s banka prebaciti na poštu koja bi na kućne adrese dostavljala invalidnine i plaće.

MARKETING

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

Od 18 sati život u Zenici u potpunosti staje. Tek nekoliko auta moguće je vidjeti u periodu od 18 do 19 sati, a uglavnom se radi o uposlenicima Kantonalne bolnice Zenica koji s dozvolom mogu da se kreću za vrijeme policijskog sata. S druge strane prilikom policijskih kontrola ustanovljeno je i kretanje radnika kompanije ArcelorMittal Zenica i zeničkog rudnika koji u večernjim satima odlaze na posao.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

Međutim, uprkos tome na ulicama osim policijskih patrola i rotacija teško je vidjeti vozilo, ali i pješake što jasno pokazuje da građani Zenice poštuju odredbe Federalnog štaba civilne zaštite.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

Pripadnici MUP-a ZDK ipak nije da nisu imali posla. Pojedinačni slučajevi i nesavjesnost zabilježeni su već prve noći, a za tri noći samo u Zenici napisano je 28 prekršajnih naloga u iznosu od 200 KM zbog nepoštivanja odluke o zabrani kretanja.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

U prilogu teksta pogledajte video i fotografije koje je reporter portala Klix.ba napravio u večernjim satima na ulicama Zenice.

 

visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara