Poljoprivrednici deblokirali put Odžak-Bosanski Šamac

245

Nakon što su tokom jučerašnjeg dana dozvolili izvoženje poljoprivredne mehanizacije tvrtke ‘Poljoprivrednik’, koja je u proteklih deset godina gazdovala na oko 520 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, poljoprivrednici iz Odžaka su odblokirali i magistralni put Odžak-Bosanski Šamac.

MARKETING

Ovo su, kaže predsjendik Udruženja poljoprivrednika „Žito“ Juro Kopačević, učinili kao čin dobre volje pred sastanak njihovih predstavnika sa općinskim načelnikom i predsjedavajućom OV Odžak. Na sastanku poljoprivrednici će zatražiti od općinskih organa da zabrane ulazak u sporne parcele do okončanja postupka raspisivanja javnog poziva.

Ukoliko to ne mogu učiniti općinski načelnik ili predsjedavajuća OV da se odmah zakaže vanredna sjednica OV na kojoj bi ova odluka bila donesena.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.