Pomozimo djeci Sirije – Obradujmo ih za Bajram

2191

Sjećaš li se ’92, hladnih noći ’93, krvave ’94, a trebam li ti spomenuti ’95? Tebi, koji se sjećaš, kako je to biti i gladan i žedan, kako je to živjeti bez svjetlosti, kako je slušati zvižduke granata, snajepera .. tebi koji se sjećaš kako je to uzeti izbjegličku kesu i krenuti iz doma svoga se obraćam!

MARKETING

Vrte mi se slike naroda moga, majke sa djecom u naručju, mašu kroz prozor autobusa, onima koji ostaju.. Nane i dede, kako hramlju i uzdišu, sinove Bosne sa puškom u ruci na menjiku svoje Domovine.

Kao što smo bili mi, sada su oni!

Bježe od istog onog od čega su bježali mnogi Bosanci i Hercegovci, rasuti po bijelome svijetu. Izbjeglica pod nebom zemaljskim, drugo im je ime. Nemaju dom, ali imaju dostojanstvo, zato ga ne gazimo, to je sve što imaju!

IML TV u suradnji sa Udruženjem “Hava”, organizuje bajramsku radost za izbjeglice iz Sirije smještenih u Beogradu i Subotici. Prvobitna zamisao je bila paketići za djecu, međutim stanje na terenu pokazalo je da se oni otimaju i za bananu. Prisutan je strah od gladi!

Šta vi trebate uraditi?

Uzeti jednu kartonsku kutiju od cipela, staviti konzerviranu hranu ili hrana za djecu, slatkiše koje se ne tope, higijenske potrepštine i po jedan odjevni predmet, kao i igračku. (po želji)…

Onda to lijepo upakujte i ukrasite, naznačite za koga je, DJEČAK ili DJEVOJČICA, ukoliko su paketići za djecu.

Ako je za odrasle, ne morate pakovati i ukrašavati.

Vodite računa da se ne topi, zbog transporta, ukoliko stavljate odjevni predmet isključivo nova garderoba.

Za sve eventualne donacije u novčanim sredstvima molimo vas da se pozovete na broj 00 387 61 09 00 06 radi daljnih uputstava oko načina uplata.

 

 

Komentari

komentara