Pomozite izgradnju škole Kur’ana i zgrade Medžlisa IZ Gračanica

1462

U povodu dana vakufa Medžlis Islamske zajednice Gračanica kod Visokog ovih je dana pokrenuo akciju za pomoć u završetku izgradnje centralnog objekta Medžlisa.

MARKETING

Radi se o poslovnom objektu smještenom u centru Gračanice. Osim škole Kur’ana i administrativnog centra Medžlisa u Vakufu će se obavljati i sve druge važne aktivnosti vezane za vjerski i društveni život Gračanice i okoline.

Vrijedni članovi Medžlisa do sada su obezbijedili sredstva i izgradili tri sprata objekta. U narednom periodu predviđeno je da se objekat ukrovi, a onda dolazi najteži dio, njegovo opremanje.

Svi koji u ovim mubarek danima žele uvakufiti dio svoga imetka u ovaj hairli projekat, mogu kontaktirati Medžlis Islamske zajednice Gračanica na telefon +387 61 853 289 ili e-mail medzlisgracanica@gmail.com.

Dio ovog vakufa možete postati i pozivom na humanitarni broj 090 292 007 i donirati 3KM.

Dimenzije zgrade vakufa su 14 x 14m na četiri etaže sa površinom od 738,55m2.
U samom objektu su planirani sljedeći sadržaji:
– Prva etaža – suteren: garaža, kotlovnica i skladišni prostor;
– Druga etaža – prizemlje: dvije višenamjenske prostorije sa pratečim kancelarijama;
– Treća etaža – prvi sprat: biblioteka sa čitaonom i sala za realizaciju edukativnih programa sa pratečim kancelarijama- kabinetima Medžlisa;
– Četvrta etaža – drugi sprat: dvije stambene jedinice.

Medžlis Islamske zajednice Gračanica kod Visokog je sastavljen od 12 džemata sa približno 12.000 stanovnika. Medžlis se prostire po rubnim dijelovima općina Visoko, Breza, Vareš i Kakanj. Sjedište Medžlisa je na području općine Visoko u mjestu Gračanica, Loznik 6. Na svom području Medžlis ima 15 džamija i 19 mesdžida. Na području Medžlisa djeluje medresa ”Osman-ef.Redžović” i dvije osnovne škole.
Džemati Medžlisa imaju svoju vakufsku imovinu koju čine džamije, mesdžidi, gasulhane i imamski stanovi i zemljište koje je više ili manje obradivo i od istih se ne ostvaruju značajniji vakufski prihodi.

Medžlis Islamske zajednice Gračanica

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.