Ponedjeljak u Visokom: Zabilježene dvije krađe, fizički napad, lažno predstavljanje, posjedovanje droge

1057
PS Visoko (Foto: Visoko.co.ba)

1. Na području PS Visoko prijavljena su 3 krivična djela i to: posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge, krađa i teška krađa.
2. Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom na drugog te lažnim predstavljanjem.
3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
4. Policijski službenici kontrolisali su 15 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 6 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom, prekoračenje brzine, nepropisno parkiranje itd.
5. Na zahtjev građana izvršeno je 7 intervencija.

MARKETING

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Visoko.co.ba/PS Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.