Ponuđači prostora za potrebe Carinske ispostave Visoko: Velepromet DC ili Ado Trans pitanje je sad?

2843

Krajem januara mjeseca ove godine otvorene su koverte ponuđača prostora za carinski terminal za potrebe Carinske ispostave Visoko. Prošle sedmice je komisija Uprave za Indirektno Oporezivanje (UIO) boravila u obilasku dvije firme koje su se prijavile na tender. Radi se o Veleprometu DC d.o.o. i Ado Trans d.o.o.

MARKETING

Kako doznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskih Veleprometu DC d.o.o Komisija je bila jako zadovoljna sa svime što je urađeno na poboljšanju uslova u carinarnici od izvršene temeljne adaptacije prostorija za carinske službenike, preko renoviranja kancelarijskih prostorija, sanitarnih čvorova te zamjene kompletnih otvora na objektu.

Uposlenici UIO koji rade u ispostavi kao i svi špediteri su u potpunosti zadovoljni sa svim uslovima kao i sa veoma funkcionalnim prostorom, podsjećamo da se radi o ograđenoj površini od oko 6000 kvadratnih metara. Uposlenici CI Visoko kao i špediteri su iznenađeni da je uopste došlo do raspisivanja novog tendera, jer je druga lokacija znatno manja, i postoji opravdana bojazan da neće biti dovoljna za normalno obavljanje carinskih i špediterskih poslova – tvrdi naš izvor iz Veleprometa DC d.o.o Visoko.

Već smo ranije pisali o tome kako su uvjeti tendera promijenjeni gdje je znatno smanjen traženi prostor uprkos činjenici da se obim posla znatno povećao u odnosu na period kada se u prošlom tenderu tražila veća površina!?

Uskoro ćemo saznati da li se nekome pogodovalo ovim novim uslovima. Boravkom na licu mjesta aktuelne Carinske ispostave Visoko saznali smo i da su i špediterska preduzeća u namjeri da pišu peticiju o ne prelasku na eventualnu drugu lokaciju zbog lošijih uvjeta, manjeg prostora ali i zbog nažalost poznatog i dugogodišnjeg nesnošljivog smrada prilikom ulaska u Visoko.

Podsjećamo od marta 2009.godine Carinska ispostava se nalazi u Veleprometu DC.

Komentari

komentara