Naslovnica Preporuka Muzika Popularni hol...

Popularni holandski pjevač Van Velzen snimio pjesmu sa Mostarcem Marom

13
Riječ je o zajedničkom projektu holandske organizacije Master Peace čiji je muzički ambasador upravo Van Velzen, te organizacije Youth Power iz BiH, a u projektu sudjeluje nekoliko država. Čast da predstavlja BiH pripala je Mari, koji je zadovoljan kako je prošla saradnja s popularnim holandskim pjevačem.

Cilj projekta bio je okupiti kantautore iz nekoliko zemalja koji bi, na zadanu pjesmu koju je komponirao Van Velzen, osmislili po jednu strofu na svom ili engleskom jeziku i naravno otpjevali je. Na taj način pokazali su da muzika prelazi granice, ruši barijere i generalno spaja ljude. Pjesma se zove “Wildfire”.

“Drago mi je da je suradnja s Roel van Velzenom zaista prošla u jednoj divnoj pozitivnoj atmosferi. Nažalost, pjesma još nije dostupna za slušanje jer projekt još uvijek traje, a pjesma i videomaterijali bi trebali biti dostupni sljedeće godine”, kazao je mostarski kantautor.

“Ja sam uradio strofu na zadanu pjesmu u svom aranžmanu, a nakon toga i dupli refren jer im se to što sam uradio svidjelo pa su tražili još i refrene”, dodao je Mara.

Pjesma će biti prezentirana javno na jednom festivalu sljedeće godine u Holandiji gdje bi se svi izvođači trebali sastati po prvi put i javno izvesti snimljenu kompoziciju. U Mostaru je urađen i dio za videospot, a snimanje je obavljeno na Starom mostu s djecom iz mostarskih vrtića. Ujedno, tada je priređen i mini koncert s učenicima mostarske rock škole koji su s Marom i Van Velzenom izveli jednu Marinu i jednu Van Velzenovu pjesmu.

Van Velzen je u karijeri sarađivao s brojnim velikanima svjetske muzičke scene poput Kelly Clarkson, Bon Jovija, dijelio je pozornicu s legendarnim gitaristom Queena Brianom Mayom, poznati DJ Armin van Buuren remiksirao je Van Velzenovu pjesmu “Broken Tonight”, koja je postala internacionalni hit, a sarađivao je i s mega popularnim njemačkim bendom Reamonn.

Četrdesetjednogodišnji Holanđanin u karijeri je osvojio brojne muzičke nagrade u Holandiji, a njegove turneje su u pravilu potpuno rasprodane.

Iza Mare su dosad četiri albuma, Kroz, Funkcija života u e-molu, Vasduh i Kovilje. Svaki je posebna priča ispričana na svoj način, takoreći konceptualan. Mara je nedavno objavio novi singl, riječ je o pjesmi “Pismo nikome” urađenoj po istoimenom tekstu Ive Andrića iz davne 1940. godine, koju su Mara i bend pod producentskom palicom Đanija Pervana snimili u mostarskom Pavarotti centru.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.