Poraz OK Block Out Zenica u Brezi, osvojen prvi set u Superligi

177

U vikendu iza nas odigrano je drugo kolo u muškoj odbojkaškoj Superligi FBiH, grupa Jug, sezona 2019/2020, u kojoj po prvi puta nastupa i zenička ekipa OK Block Out, predvođena trenerom Harisom Hasanicom. Inače, u ovoj sezoni Liga će brojati sedam klubova i to:

MARKETING

OK “Breza 1934” Breza, OK “Mladost” Žepče, OK “Blok-Block Out” Zenica, OK “Krivaja” Zavidovići, OK “Ilidža” Ilidža, OK “Ilijaš” Ilijaš i OK “Olovo” Olovo.

Nakon poraza u prvom kolu kod kuće od Krivaje iz Zavidovića, zenička ekipa je pretrpila i drugi poraz na gostovanju u Brezi, ali je osvojen prvi set u Superligi i tijesan poraz u poenima.

Rezultat: OK “Breza 1934” Breza-OK “Blok-Block Out” Zenica 3:1 (25:21,25:19,16:25,25:20) – 91:85;

Utakmica je odigrana u MSŠ M.Dizdar u Brezi.

Rezultati 2.kola, 05./06.10.2019.:

OK Breza 1934 – OK Block-Block Out 3:1

OK Krivaja – OK Ilidža 3:1

OK Ilijaš – OK Olovo 3:1

(OK Mladost Žepče je bio slobodan)

Na tabeli su u vođstvu odbojkaši Krivaje i Breze 1934 sa dvije pobjede i šest bodova

Nakon nekoliko sezona muška odbojka „vratila“ se u Zenicu. Roster ekipe OK Block Out Zenica čine:

Harun Čamdžić, Nezir Dizdarević, Muhamed Limić, Eldin Zukić, Husein Smajlović, Eldar Rebihić, Kerim Šabić, Muamer Kasumović, Muhamed Dizdarević, Mirza Jaran i Emir Mujić.

Odbojkaše Block Out Zenica će i u ovoj sezoni sa klupe voditi mladi iskusni stručnjak, Haris Hasanica, a asistirat će mu Zoran Mihajlović.

– U timu vlada odlična atmosfera, odbojkaška publika se vraća na utakmice u Zenicu. Veoma sam zadovoljan odnosima u klubu. Stvara se pravi tim, momci igraju srcem na terenu i ponosan sam na to što su do sada pokazali budući da je BLOCK OUT definitivno jedna mlada ekipa, željna dokazivanja koja tek treba da pokaže svoju pravu snagu -, rekao nam je predsjednik OK “BLOCK OUT” Zenica Haris Hasanica.

Parovi 3.kola, 12./13.10.2019.:

OK “Blok-Block Out” Zenica-OK “Mladost” Žepče

OK “Ilidža” Ilidža-OK “Breza 1934” Breza

OK “Olovo” Olovo-OK “Krivaja” Zavidovići

SLOBODAN-OK “Ilijaš” Ilijaš

(OK Ilijaš je slobodan)

visoko.co.ba/zenicablog.com

Komentari

komentara