Auto

Porsche BH otvorio novi servisno-školski centar: Obuka osoblja za tehnologije najnovijih modela vozila

U sklopu redovnih aktivnosti, importer Volkswagen grupacije za bosanskohercegovačko tržište – Porsche BH konstantno educira kako svoje, tako i osoblje ovlaštenih partnera.

“U Rajlovcu (Sarajevo) se nalazi servisno-školski centar koji smo opremili sa najnovijim tehnologijama i eksponatima kako bi naši treneri mogli mogli prenositi znanje stečeno kod proizvođača na mrežu ovlaštenih partnera.

Odjeljenje Servisne škole importera broji pet trenera, koji konstantno educiraju servisno osoblje partnera, kako u tehničkom, tako i netehničkom segmentu. Trenutno se, u novim prostorijama, vrši obuka za tehnologije najnovijih modela vozila, između ostalih za novu Škoda Scalu, Seat Tarraco itd“, ističe Omer Kozadra, rukovodilac Postprodaje Porsche Bosna i Hercegovina.

“Elektro mobilnost je postala evropska svakodnevnica, pa tako i mi idemo u smjeru obuke ovlaštene mreže partnera za ovaj segment poslovanja. U prostorijama servisne škole je nabavljen i prvi Moon punjač za električna vozila te će naše osoblje uskoro krenuti u aktivnije školovanje partnera i za ovaj segment“, dodaje Kozadra.

 

Visoko.co.ba/Porsche BH

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh