Porsche BH otvorio novi servisno-školski centar: Obuka osoblja za tehnologije najnovijih modela vozila

149

U sklopu redovnih aktivnosti, importer Volkswagen grupacije za bosanskohercegovačko tržište – Porsche BH konstantno educira kako svoje, tako i osoblje ovlaštenih partnera.

MARKETING

“U Rajlovcu (Sarajevo) se nalazi servisno-školski centar koji smo opremili sa najnovijim tehnologijama i eksponatima kako bi naši treneri mogli mogli prenositi znanje stečeno kod proizvođača na mrežu ovlaštenih partnera.

Odjeljenje Servisne škole importera broji pet trenera, koji konstantno educiraju servisno osoblje partnera, kako u tehničkom, tako i netehničkom segmentu. Trenutno se, u novim prostorijama, vrši obuka za tehnologije najnovijih modela vozila, između ostalih za novu Škoda Scalu, Seat Tarraco itd“, ističe Omer Kozadra, rukovodilac Postprodaje Porsche Bosna i Hercegovina.

“Elektro mobilnost je postala evropska svakodnevnica, pa tako i mi idemo u smjeru obuke ovlaštene mreže partnera za ovaj segment poslovanja. U prostorijama servisne škole je nabavljen i prvi Moon punjač za električna vozila te će naše osoblje uskoro krenuti u aktivnije školovanje partnera i za ovaj segment“, dodaje Kozadra.

 

Visoko.co.ba/Porsche BH

Komentari

komentara