Porsche pod istragom zbog navodnog poreznog duga u Njemačkoj

89

Porsche je ponovno pod istragom u Njemačkoj, ovaj put zbog navodnih poreznih dugova u vezi s ranim umirovljenicima i oporezivim pogodnostima koje se nude bivšim rukovoditeljima, uključujući i bivšeg izvršnog direktora, Matthias Mueller.

MARKETING

Prema pisanju magazina Bild am Sonntag, policijski službenici već su posjetili Porsche krajem prošle godine, dok je glasnogovornik tvrtke rekao da je proizvođač već odgovorio na “moguća očekivana poreznna plaćanja putem sigurnosnih naknada i paušalnih plaćanja”, izvještava Autonews.

Njemačka poslovnica istražuje papirologiju vezanu za zabave, privatna putovanja menadžera u zrakoplovnim tvrtkama i automobilima s vozačem, kao i razlike u plaćanjima poreznim vlastima nad plaćama koje su prikupili bivši zaposlenici Porschea u sustavima ranog umirovljenja.

Također postoji tvrdnja da je rođendanska proslava koju je održao Mueller, koja je vodila tvrtku između 2015. i 2018. godine, zahtijevala retroaktivnu poreznu prijavu, kao i kasnu podmirenje nepodmirenih obveza.

Porsche je međutim rekao da je već platio značajne nepodmirene iznose i predao svu dokumentaciju o mogućim poreznim obvezama za određene zaposlenike u prijevremenom umirovljenju. Istražitelji su pregledali isplate između 2009. i 2017., što je dovelo do pretraživanja na licu mjesta u sjedištu proizvođača automobila u lipnju 2018. godine.

Stuttgartski proizvođač automobila također je odgovorio na pitanja u vezi s poreznim obvezama pokretanjem vlastitih internih mjera i postupaka usklađivanja s porezom, uz pomoć vanjskih konzultanata.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara