Naslovnica ZDK Kultura Posjeta visok...

Posjeta visoke delegacije iz Njemačke Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK

271

 U ponedjeljak, 27.6.2016. godine u 15,00 sati u prostorijama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport biti će održan radni sastanak visoke delegacije iz Njemačke i ministra Sinanovića.

Naime, gospodin Mihael Fiebig, direktor referata pri Ministarstvu za privrednu saradnju i razvoj Republike Njemačke (BMZ), gospodin Cristoph Jost, generalni direktor DVV International (Deutscher Volkshochschul Verband e.V) iz Bonna i dr.sci. Emir Avdagić, direktor DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu, posjetit će Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport s ciljem upoznavanja sa aktivnostima na polju obrazovanja odraslih.

Radnom sastanku sa uvaženim gostima, prisustvovat će Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Munevera Selmanović, direktorica Pedagoškog zavoda i Nevzeta Rezaković, kontakt osoba/koordinatorica za aktivnosti DVV International u oblasti obrazovanja odraslih.

Razgovarat će se o planovima u oblasti obrazovanja odraslih, rezultatima dosadašnje saradnje sa DVV International Uredom u Bosni i Hercegovini, ali i mogućim vidovima saradnje i daljom podrškom DVV-a Zeničko-dobojskom kantonu .

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.