Posjetioci se mogu vakcinisati protiv koronavirusa u Drakulinom dvorcu

51

Oni koji posjete Drakulin dvorac mogu se vakcinisati protiv koronavirusa nakon što je na ovom mjestu u Transilvaniji uspostavljen centar za vakcinaciju.

MARKETING

Medicinari s oznakama na odijelima nude vakcinaciju Pfizerovim vakcinama svima koji posjete dvorac Bran iz 14. stoljeća, koji se nalazi u centralnom dijelu Rumunije. Ova akcija je dio plana vlade da motiviše Rumune da se vakcinišu protiv koronavirusa. Neki vjeruju da je dvorac bio inspiracija za legendarni roman Brama Stokera pod nazivom “Drakula”.

U Rumuniji je od početka pandemije zaraženo nešto više od milion ljudi, a zabilježeno je gotovo 29.000 smrtnih slučajeva.

Cilj vlasti je da se vakciniše 10 miliona ljudi do septembra, ali gotovo polovina Rumuna ne želi primiti vakcinu. Ipak, postoji nada da će dvorac Bran i njegova unikatna inicijativa povećati broj vakcinisanih. Svakog vikenda u maju oni koji zakažu termin za vakcinaciju moći će besplatno pogledati izložbu 52 sprave za mučenje.

Također, vlasti se nadaju i da će biti povećan broj posjeta dvorcu koji je opao zbog pomenute pandemije.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.