Naslovnica Preporuka Muzika Posljednje pr...

Posljednje pripreme za Bregin nastup u Sarajevu, ako bude kiša koncert će se održati u Skenderiji

190

Pripreme za koncert “Tri pisma iz Sarajeva” Gorana Bregovića na Bijeloj tabiji u Sarajevu teku po utvrđenom planu, potvrdio je Faruk Drina, organizator koncerta.
Trenutno se postavlja tehnika i gledalište za smještaj publike.

Prema riječima organizatora Faruka Drine, vremenske prilike ne mogu ugroziti održavanje koncerta, jer ukoliko bude padavina predviđen je alternativni prostor dvoranu Mirza Delibašić u Centru Skenderija.

“Nadamo se da neće doći do promjene lokacije, ali ako budemo procijenili da treba, odluka će se donijeti u petak 23. augusta i o tome ćemo javnost na vrijeme obavijestiti”, kazao je Drina.

Bregović je koncertnim programom “Tri pisma iz Sarajeva” nastupao u prestižnim dvoranama širom svijeta i svaki koncert ocijenjen je najboljim kritikama.

Koncert u rodnom gradu bit će svojevrsna kruna muzičkog projekta koji je dobio naziv po glavnom gradu BiH. Uz veliki simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije s horom i orkestrom Gorana Bregovića nastupit će vrhunski violinisti Gershon Leizerson iz Tel Aviva, Zied Zouari iz Tunisa i Mirjana Nešković iz Beograda. Specijalni gost u programu je izvorna grupa Sifet & Mehmed iz Živinica.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.