Naslovnica Lokalne Teme Poštenje se š...

Poštenje se širi na sve strane: Kleveći druge da su “reketaši javnog prostora” i “crvići”, a onda uhljebi svog sina na budžet i pare od poreza svih Visočana

1828

Koliko moraš biti bezobziran i bezobrazan pa brutalno gotovo mafijaškom metodom oteti nešto što su drugi napravili, utemeljili,  i čega su vlasnici, a zatim ih najperfidnije oklevetati i potvoriti putem Facebooka, pa ti to nije dovoljno nego isto to uradiš i mrtvom čovjeku koji je prije smrti bio organizator Novogodišnjeg turnira u Visokom zajednom sa pomenutim, i sve ih nazivaš “reketašima javnog prostora” i “crvićima” što je izvan svake pristojnosti, kućnog odgoja i vokabulara nosioca javne funkcije, i što je u konačnici čista laž, a da u isto to vrijeme bez trunke stida, moralne i bilo koje druge odgovornosti uhljebiš vlastitog sina od poreznog novca svih Visočana!?

Nasuprot lažima i podvalama, na čemu se inače gradi nakaradni društveni sistem vrijednosti u Visokom zadnjih sedam godina u zvaničnom dokumentu iz Općine Visoko koji je dostavljen na osnovu zahtjeva i zakona o pristupu informacijama koji je podnio građanin Mirnes Kardaš, jasno i nedvojbeno možemo vidjeti kako je načelnica Općine Visoko Amra Babić svog sina Saliha Babića uhljebila u uredu Info Turist Visoko. U dokumentu koji objavljujemo stoji kako je sin načelnice Babić uposlen da obavlja poslove “turističkog animatora”, a po ugovoru o djelu.

Nije zgoreg još jednom podsjetiti ove budžetske uhljebe da je nepotizam krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlasti i termin kojim se označava popunjavanje radnih mjesta članovima vlastite porodice ili davanje prednosti pri zapošljavanju poznanicima. Kriterij stručne ili lične sposobnosti za određenu funkciju pri tome ne igra odlučujuću ulogu. Može biti i izmišljena pozicija ili radno mjesto za osobu koja često nema stručne i profesionalne kvalifikacije. Kriteriji zapošljavanja na takvo mjesto mogu biti primjerice rodbinske, zavičajne i prijateljske veze ili stranačka pripadnost.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.