Potraga za migrantima koji su pobjegli iz centra u Lukavici

29

Nekoliko migranata pobjeglo je iz Imigracionog centra za ilegalne migrante u BiH, koji je smješten u Lukavici u Istočnom Sarajevu. Iz policije tvrde da ne predstavljaju opasnost po stanovništvo.

Kako je saopšteno iz Službe za poslove sa strancima, u 13:30, prilikom sprovođenja na ručak, prema ranije organizovanom planu, grupa od petnaest korisnika centra je pokušala pobjeći i napustiti krug imigracionog centra.

Brzom reakcijom službenika obezbjeđenja i upotrebom sredstava prinude spriječeno je bjekstvo devet lica.

Šest lica je uspjelo preskočiti ogradu i uputiti se u nepoznatom pravcu. Radi se o licima kojima je izrečena mjera protjerivanja i koji se nalaze u postupku readmisije. Navedena lica nemaju utvrđen identitet, a prema njihovoj sopstvenoj izjavi, riječ je o tri državljanina Libije, dva državljanina Alžira i jednom državljaninu Sirije.

Policija je saopćila je da su tri odbjegla migranta pronađena, dok se za preostalim još traga.

Iz Službe za poslove sa strancima napominju da se ne radi o pet lica koja bi mogla predstavljati prijetnju bezbjednosti Bosne i Hercegovine, a koja su stavljena pod nadzor u imigracioni centar i kojima je Služba donijela rješenje o protjerivanju i zabrani ulaska u BiH. Navedena lica nisu učestvovala u pokušaju današnjeg bijega i nalaze se pod nadzorom u imigracionom centru.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara