Potvrđeni rezultati lokalnih izbora, osim za Zvornik, Doboj i Srebrenicu

82

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH potvrdila je rezultate lokalnih izbora u BiH održanih 15. novembra, dok će za izbore u Zvorniku, Doboju i Srebrenici biti donesene dopunske odluke kada se steknu zakonski uslovi.

MARKETING

Odluka o potvrđivanju rezultata lokalnih izbora koja je donesena na sinoćnoj sjednici CIK-a BiH odnosi se na 64 opštinska vijeća u Federaciji BiH /FBiH/, 55 skupština opština u Republici Srpskoj, 119 načelnika opština u BiH, 14 gradskih vijeća u FBiH, pet skupština gradova u Srpskoj, 21 gradonačelnika gradova u BiH i Skupštinu Brčko distrikta.

Iz CIK-a BiH saopšteno je da će za izborni nivo Zvornik /083B/ – za skupštinu grada rezultati biti potvrđeni dopunskom odlukom, nakon pravosnažnosti odluke o utvrđivanju i objavi rezultata za Skupštinu grada Zvornik.

Rezultati izbora u osnovnim izbornim jedinicama Srebrenica /105B – za načelnika opštine Srebrenica i Skupštinu opštine Srebrenica/ i Doboj /038B za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj/, takođe, će biti potvrđeni dopunskom odlukom o potvrđivanju i objavi rezultata kada se za to steknu zakonski uslovi.

Odluka, kao i potvrđeni rezultati su dostupni javnosti na internet stranici CIK-a BiH, www.izbori.ba .

 

visoko.co.ba/Federalna.ba/Srna

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.