Naslovnica BiH Politika PPD demantuje...

PPD demantuje tvrdnje Željka Komšića

81

Nakon gostovanja člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda i aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u Dnevniku 2, 22. jula 2019. godine, demant na neke njegove navode uputili su pravni zastupnici kompanije Prvo Plinarsko Društvo (PPD) iz Hrvatske. Tačnije, oni su odgovorili na navode člana Predsjedništva BiH o tome kako se “koliko on zna, preko PPD, koja je ruska kompanija, otvaraju vrata Rusima da za jeftine pare, uđu u zdrav dio Aluminija.

“Obraćamo Vam se kao punomoćnici Prvog Plinarskog Društva d.o.o. OIB:58292277611 (nadalje u tekstu: PPD) i Energia Naturalis d.o.o., OIB: 659000776536, oboje sa sjedištem u Vukovaru, Gospodarska zona 13, a u svezi s intervjuom objavljenim na portalu federalna.ba dana 22.07.2019.g., u kojem je gospodin Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, izjavio da se koliko on zna “preko PPD, koja je ruska kompanija, otvaraju vrata Rusima, da za jeftine pare uđu u zdrav dio Aluminija i nastave poslovanje onako kako oni hoće”.

Ističemo kako “PPD nije niti je ikada bio ruska tvrtka niti se preko društva PPD otvaraju vrata Rusima, da za jeftine pare uđu u zdrav dio Aluminija i nastave poslovanje onako kako oni hoće”.

PPD je u isključivom vlasništvu društva Energia Naturalis iz Vukovara, Gospodarska zona 13, OIB: 65900776536, čiji je isključivi vlasnik fizička osoba gospodin Pavao Vujnovac, zbog čega je tvrdnju g. Komšića kategoričkki odbacujemo kao neozbiljnu, zlonamjernu i izrečenu s ciljem da se javnost dovede u zabludu i iskaže neistina, a osobito jer se radi o javno dostupnim i lako provjerljivim informacijama.

Energia Naturalis i PPD naglašavaju kako ne žele niti pristaju da se njihovo poslovanje koje je u potpunosti transparentno i zakonito, dovodi u bilo kakvu sumnju ili negativan kontekst od strane političara ili političkih stranaka te ne pristaju biti predmetom politiziranja i manipulacija u dnevnopolitičke svrhe”, navodi se u saopćenju koje potpisuju PPD i Energia Naturalis.

visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.