“Pravda za Dinku” !!!

5142

Kako saznaje Visoko.co.ba iz dobro obaviještenih izvora, OIO SDA Visoko na svom posljednjem sastanku isključio je iz stranke Dinku Omanović, aktuelnu šeficu kabineta načelnice Općine Visoko.

Podsjećamo Dinka Omanović je bila sinonim “vojnika partije” u OO SDA Visoko i osoba koja je redovno na Lokalnim izborima dobijala preko 1000 glasova. Bila je i vijećnik u dva mandata, a na posljednim izborima svoje mjesto je ustupila Dževadu Fejziću iako je završila kao peta sa ukupnih 1.027 glasova. I sam predsjednik ove stranke u Visokom nekad je oslovljavao imenom “moja lavica”, a danas je prva žrtva unutarstranačkih sukoba, baš kao nekada i Munib Alibegović koji je istu afirmisao kako u stranci tako i u državnoj službi u Općini.

Kako nadalje saznajemo Dinka Omanović će se žaliti Sudu časti SDA BiH koji će joj vjerovatno odgovoriti nikad. Ovaj potez novog starog predsjednika OO SDA Visoko Halima Zukića je naznaka da je metla uoči narednih lokalnih izbora počela da radi. Princip je isti kao i u ranijim slučajevima isključivanja iz stranke dok su ostalo nijanse, samo je pitanje ko je slijedeći ko po mišljenju predsjednika ne poštuje stranačku disciplinu.

Komentari

komentara