Naslovnica ZDK Pravni fakult...

Pravni fakultet UNZE domaćin međunarodne konferencije iz arbitražnog prava, dan kasnije Vis moot pripremno takmičenje

29

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici i Arbitražni sud pri Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovini organizuju međunarodnu konferenciju iz arbitražnog prava na temu: „Arbitraža u BiH – domaća i komparativna iskustva“, u petak, 15. februara, Cilj konferencije je promocija domaće arbitraže i Arbitražnog suda pri Vanjsko-trgovinskoj komori BiH, te naučna i stručna rasprava o aktuelnim temama iz oblasti arbitraže.

Izlagači konferencije su eminentni stručnjaci iz Njemačke, Švicarske i BiH, a široki vremenski prostor za diskusiju omogućava učešće i svima prisutnima, a bit će održana na Pravnom fakultetu Univerziteta Zenica. Kako je najavljeno u agendi događaja, na skupu će govoriti čelni ljudi Vanjskotrgovinske komore BiH, Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, Arbitražnog suda BiH, a predavači će biti i prof.dr. Bungenberg (Europa-Institut, Univerzitet Saarland), dr. Gabriel Simon LL.M (Gabriel Arbitration, Zürich), Nevena Tomič Lučić (Karanović & Partners), doc.dr. Almir Gagula (advokatska kancelarija Gagula, Pravni fakultet Zenica), Indir Osmić (CMS), te Ilma Kasumagić (Wolf Theiss).

U subotu 16. februara na Pravnom fakultetu biće održano pripremno takmičenje za predstojeće Vis moot natjecanje timova pravnih fakulteta iz cijelog svijeta. U Zenicu dolaze timovi iz Zagreba, Skoplja, Saarlanda, Tuzle, Mostara i Sarajeva, a stručnjaci s konferencije će im arbitrirati u njihovom takmičenju. Podjećamo, zenički Pravni fakultet se u više navrata plasirao u sam svjetski vrh u Vis moot takmičenju timova pravnih fakulteta sa svih kontinenata.

 

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.