Pred Sudom BiH ročište u slučaju Pavlović banke

201

Danas će pred Sudom BiH biti održano ročište za određivanje pritvora vlasniku Pavlović banke Slobodanu Pavloviću, te za još troje osumnjičenih u istome predmetu Petru Laziću, Ljiljani Garić i Blagi Blagojeviću.

Tužiteljstvo je pritvor zatražilo zbog mogućnosti bjekstva, te zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, u nastojanju da ometu i onemoguće vođenje krivičnog postupka protiv njih, uništili ili sakrili dokaze i tragove važne za postupak.

Još jedan razlog koji se ističe je mogućnost utjecaja na svjedoke, a nije isključeno, priopćeno je iz Tužiteljstva, da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli počiniti novo krivično djelo ili završiti započeto.

Osumnjičeni su pod istragom u predmetu koji se odnosi na krivična djela finansijskog kriminala, vezana za poslovanje Pavlović banke u Bijeljini, kao i poslovanje vlasnika banke Slobodana Pavlovića. Među ostalim, predmet istrage je kredit koji je Pavlović banka dala Miloradu Dodiku, koji je tada obnašao dužnost premijera Republike Srpske.

Komentari

komentara