Predstava “Svu moju ljubav” u subotu ponovo na sceni SARTR-a

141

U subotu, 14. decembra sa početkom u 20 sati, publika će na sceni Sarajevskog ratnog teatra ponovo imati priliku pogledati predstavu “Svu moju ljubav“ Laurenta Mauvigniera, a u režiji Zijaha A. Sokolovića.

MARKETING

Laurent Mauvignier rođen je u Toursu (Francuska) 1967. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti 1991. godine.

“Svu moju ljubav” je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega “sva njihova ljubav” je usmjerena na potiskivanje/oživljavanje sjećanja.

Pisac Mauvignier na vrlo zanimljiv način uspjeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to “istraživanje” potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić. Autorski tim, pored reditelja i glumaca čine, dramaturginja Nejra Babić, scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor muzike Nedim Zlatar i fotograf Dženat Dreković.

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti na brojeve telefona 033/664-070, 061/022-874 ili putem Facebook stranice Sarajevskog ratnog teatra.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

 

Komentari

komentara