Predstava ”Taksimetar” u Maglaju

514

Blizu 450 srednjoškolaca i građana pogledalo je predstavu „Taksimetar“, autora Gorana Vojnovića u kojoj glume dvojica Zavidovićana, Adem Smailhodžić i Irfan Ribić. Gostovanje ovih umjetnika organizovao je Dom kulture „Edhem Mulabdić“ u okviru Oktobra-mjeseca knjige.

MARKETING

Smještajući svog junaka na ulicu, u taksi, Vojnović se kroz njegove interakcije s raznim klijentima dotiče brojnih problematičnih tačaka u društvu. Predstava je sastavljena od kratkih sličica stvarnosti koje zajedno čine fresku svijeta u kojemu se svi prepoznajemo. Lik Gorana, poštenog taksiste, čovjeka u srednjim godinama glumi Adem Smailhodžić, a Irfan Ribić igra čak 10 potpuno različitih likova i karaktera. Maglajska publika Smailhodžića je imala priliku gledati u predstavi „Robijaš“, a mladog Ribića koji je u martu diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, u dvije humanitarne predstave.

„Kao mladom glumcu koji želi da uči, čita i istražuje nešto novo, ovo iskustvo mi je jako dragocjeno pogotovo što će predstavu prihvatiti gotovo svako, bilo gdje da je igramo. Svaki grad nosi ovakve i slične probleme“, kazao nam je Irfan Ribić. Posjetom u Maglaju bio je zadovoljan i Adem Smailhodžić. „Tekst je sveprostoran, sveobuhvatan i aktuelan, ali i svojevrsna terapija jer je protkan komičnim situacijama. Može se odigrati bilo kada, bilo gdje i biće aktuelan, to je je njegovo bogatstvo“, dodao je Smailhodžić. Nakon predstave „Taksimetar“, ono što slijedi je promocija novog izdanja Rašide Muhić „Vaše misli su vaše molitve“ u srijedu 16.oktobra.


visoko.co.ba/maglaj.net

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.