Naslovnica Auto Predstavljen ...

Predstavljen novi Renault Kangoo

30

Francuski proizvođač predstavio je Kangoo Z.E. Concept, koncept kojim najavljuje novu generaciju legendarnog “multipraktika”.

Kangoo usprkos crossover maniji iz logičnih razloga ostaje u fokusu francuskog proizvođača. Jedan je od najpopularnijih modela u svojoj klasi, bez obzira govorili o dostavi ili putničkoj varijanti, ali i jedan od ozbiljnih Renaulta koji se već sada nudi u električnoj varijanti

Podsjetimo, aktualni Kangoo Z.E. sa 60 KS i baterijama od 33 kWh nudi do 650 kg nosivosti, na struju vozi do 260 km, a starta cijenom od 50.000KM.

Novi će model nuditi osjetno više kad se pojavi na tržištu tokom iduće godine. Takođe, biće osjetno atraktivniji, s radikalno osmišljenim detaljima i poput nekih noviteta LED trakom spojenim prednjim svjetlima. Interijer zasad nije otkriven, ali se može očekivati digitalni kokpit, potpuna oprema i pomodna ambijentalna rasvjeta.

Renault je u tvornicu MCA u Maubeugeu na sjeveru Francuske odlučio uložiti oko 450 miliona evra, a njen asortiman će uključivati obje varijantee Kangooa, električnu i konvencionalno pogonjenu.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.