Predstavljen program Kakanjskih dana 2019: Devet dana bogatog sadržaja za sve građane

3169

U VIP sali Općine Kakanj upriličena konferencija za medije gdje su načelnik općine Kakanj Aldin Šljivo i direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija predstavili kompletan program Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2019“.

U samom uvodu obratio se općinski načelnik Aldin Šljivo koji je iskazao zadovoljstvo zbog organizacije ovogodišnje Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2019”. Naglašeno je da zajedničkim snagama nastavljamo uspješnu tradiciju.

– Ova manifestacija je kroz zadnjih pet godina dobila sasvim drugačiji koncept. Zastupljeni su mnogobrojni programi za naše najmlađe sugrađane, mnoštvo pozorišnih predstava i kulturnih dešavanja, veliki broj sportskih aktivnosti na kojem učešće uzimaju naši Kakanjci. Svi zajedno uživamo uz muzičke koncerte i zvijezde gdje se trudimo da opet ponavljamo svake godine budu zastupljeni kakanjski talenti.

Ove godine su to Sanel Smolo i Ermin Kubat koji nastupaju uz Anu Bekutu i Džejlu Ramović. Zaista smo se potrudili da pažljivo kreiramo program, jer svake godine je sve teže nadmašiti očekivanja naših sugrađana i gostiju iz drugih gradova budući da smo prošle kao i pretprošle godine imali spektakularne koncerte, radionice, promocije itd. Ono što je najvažnije jeste da sarađujemo sa našom publikom i uvažavamo njihive sugestije, ukoliko smo u mogućnosti.

I ove godine će sigurno svaki građanin pronaći svoj interes i zanimanje – naveo je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Nakon toga je direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija u ime organizacionog odbora, kojeg čini više od 20 članova i u koji su uključeni skoro svi subjekti koji se bave kulturom, sportom, organizacijom saobraćaja i održavanjam javnog reda i mira, predstavio kompletan program manifestacije „Kakanjski dani 2019“.

Naime, ovogodišnja Kulturno-sportska manifestacija “Kakanjski dani 2019” će se održati u periodu od 27.jula do 04. augusta 2019. godine.

– Uspjeli smo kreirati bogat, kvalitetan, raznosvrstan, atraktivan i zanimljiv program za sve uzraste i generacije a posebno za djecu i mlade. U sklopu Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2019” našim Kakanjcima ćemo omogućiti da uživaju u zaista veoma atraktivnom programu koji je osvježen raznim novitetima – naveo je dir. Mirza Mušija. Putem naše stranice svi građani će imati priliku da se informišu o izmjeni režima saobraćaja i svim ostalim bitnim informacijama.

Raspored sa programskim aktivnostima svih devet dana pogledajte u nastavku:

 

Visoko.co.ba/Kakanj-x.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.